25361100 info@egedahl.dk

Træ og trægulve ses her som en vægudsmykning eller nærmere et kunstværk. Utroligt inspirerende og kunstnerisk med sådan flotte stykker træ på væggen. Se åretegninger og strukturer som fortæller en historie.Træ og trægulve, er det virkelig kunst? Når man lige tænker over det, er træ en del af mange kunstværker især Afrikanske symboler og figurer ses ofte i træ. Kunst i primitive kulturer er ofte udført i de materialer man lige har ved hånden og her er træ noget af det mest naturlige. Det er er vigtig symbol i mange kulturer og symboliserer det udødelige og evige fordi træ bliver stående år efter år med den samme livscyklus som altid. Med rødder dybt begravet i jorden og grene der strækker sig op mod himlen, så er træ et symbol på menneskets live her på jorden som strækker sig op mod himlen.

Gulvafslibning og gulvafhøvling

Men træ i sig selv er også et kunstværk med de smukke åretegninger og strukturer som ikke er ens på 2 stykker træ. Det er et fantastisk fleksibelt materiale at arbejde med og især indenfor gulvbranchen hvor vi arbejder har vi altid sat pris på det smukke materiale som træet nu engang er. Og skulle overfladen blive grimt på et sådant trægulv så kan en gulvafslibning og gulvafhøvling hurtigt og let skabe en helt ny overflade og et kunstværk. For et kunstværk er det og nok også boligens største kunstværk. Ulejliger man sig med at studere træet og gulvet nøjere vil man kunne se de smukke åretegninger som hver især symboliserer et års liv for træet, dengang det stod i skoven.

Gulvrenovering

Træ og trægulve der virkelig fortæller. Smukt og stilrent naturens materiale der er flot at betragte. Træet fortæller en historie ud over det sædvanlige ved at studere åretegninger.Kunst påvirker os og træ påvirker os hvilket er frydefulde sider af livet hvor både form, målestok, emne og naturligvis brugen af farver og udtryk vækker tanker. Hvilket slags træ holder du af? Og hvilken slags kunst? I forbindelse med anskaffelse af nye trægulve til boligen eller ved gulvrenovering af de eksisterende, er det vigtig at tage udganspunkt i forhold som farve, strukturer, træsort og naturligvis trægulvets opbygning. At gulvet harmonerer med den øvrige kunst i boligen, interiør, møbler samt farver på væggene er vigtige elementer. At bruge tid på at skue sit trægulv uanset om det kun drejder sig om det ydre eller hele meningen og live som træet har gennemlevet som en underlig plante i skoven.

LÆS OGSÅ: Gulvbearbejdning – Sådan forvandles et gammelt trægulv til nyt!

Åretegninger og strukturer i træet

Sammenlign dit trægulv og læg eventuelt vejen forbi en skov hvor du kan nyde stilheden og roen med duften af træets harpiks og ellers nyde luften. Danne dig en connection imellem de vilde træer og det trægulv som du har til at ligge i stuen og føl hvordan det måtte have været at blive savet op og benyttet som trægulv som folk blot går på. Bliv mer’ klar over hvilken slags træ som folk bliver tiltrukket af. Ikke blot overfladen men tolkningen af det massive trægulv set igennem de smukke åretegninger og strukturer. Stands op, klar hjerner og få ro i sjælen ved at kigge på dit trægulv. Det vil helt sikkert klare en vis mental orden og ikke før stress og alt andet er blevet lagt på hylden kan man få det mentale overskud så mentaliteten kan begynde.

Et smukt trægulve i en mondæn villa. De smukke åretegninger omkranset af smuk arkitektur og mange gode oplevelser. Bolig og boligindretning

Vi bliver alle påvirket i en sand grad fra vores bolig og boligindretning hvilket vi skal være meget bevidst om. Derfor skal vi vælge træ så mange steder som overhovedet muligt, og få dette fantastiske materiale til at blive så naturlig en del af boligen at det føles velintegreret. Det er sikkert at træ giver velvære og rum hvor det er behageligt at opholde sig. Træ skaber hygge og er i det hele taget med til at give et afslappet miljø uanset hvor det benyttes.