25361100 info@egedahl.dk

Gulvafslibning giver nye muligheder

Afslibning og nye trends gulvafslibning af trægulve slibning af gulve bejdseVed at udføre en gulvafslibning af dit trægulv, står uanede muligheder åbne for en ny overfladebehandling, som kan ændre boligen visuelle udseende. Selv om det kommende års mod og tendenser indenfor trægulve og gulvbehandling er forskellige, så har de det tilfælles, at de med hver sin patina og energi henvender sig til det samme sigment.  Trægulve kan indfarves og manipuleres farvemæssigt, så det passer til enhver bolig og ethvert rum. Men først skal den gamle og slidt overflade fjernes med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, så man kommer ned til det rene træ.

Trægulve med pangfarver

Traditionen tro har trægulve fået lak, lak og atter lak. En enkelt gang imellem er der brugt olie, men ellers er der ikke sket det store indenfor traditionelt gulvbehandling siden hvidpigmenterede trægulve blev en trend i starten af 1990’erne.  I lang tid har vi troet, at nu kommer farverne tilbage i boligen, og selv om vi danskere er forsigtige med farver i vores boliger, ser det ud til at det udsagn holder vand i det kommende år. Derfor må det formodes, at blive et hit med indfarvning af vore trægulve forskellige former for bejdse.

Hvilke farver kan bruges til trægulve?

Mulighederne er mange for indfarvning. Et kulørt og kunstnerisk miks af indigo, turkis, pink og stærk gulv. Et mere dystert teatralsk udvalg af sort, lilla og gråt. Og endelig et elegant og afdænpet farveunivers med beige, kaki, senneps- go bleggule, gyldne nuancer. Junckers Fabrikker i Køge har udviklet en parvepalet af pangfarver til farvning af trægulve, og under navnet ‘Soul Collection’ er det et hit i udlandet, og tendensen er på vej til Danmark.

Få mere information om trægulve her:

Gulvafslibning i København